2017. július 10., hétfő

Zelleres gyümölcs saláta

A gyümölcsös  saláták nyáron  kerülnek  a legtöbbször terítékre. Általában lédúsak, frissitőek és tele vannak vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal,szóval mindennel amire nyáron vágyik  a szervezetünk . A gyümölcsös zelleres  salátának  az összetevőit tetszés szerint variálhatjuk attól függően éppen melyik gyümölcs érik, melyiknek van szezonja kora nyártól késő őszig  számtalan variációban  készíthetjük el. Így garantáltan nem fogunk rá unni.
Mivel sülthús is  kerülhet ebbe  a salátába önálló fogásként  vacsorára  vagy  munkahelyi ebédnek is   kitűnő.
A sült hús és  gyümölcsök remekül kiegészítik egymást, különleges ízharmónát alkotnak, érdemes kísérletezni!
A vendégeink is hálásak lesznek a ha  az esti  borozgatós   kerti  dumaparty-n nem  a megszokott rágcsálni valókat készítjük ki, hanem egy eredeti saját  válogatású frissítő salátával kínáljuk őket a   forró nyári estéken..
Sőt, ha kicsit merészek vagyunk  a köretet is kiválthatja  a gyümölcsös zeller saláta, a  főétkezések alkalmával egy-egy szelet frissen sülttel is  kombinálhatjuk.









A gyümölcsös  -zelleres saláta  összetevői.


  • 400 g gyümölcs( eper,cseresznye, málna, dinnye, barack, dió, amit szeretünk   vegyesen)
  • 1 szál  zeller ( levele és szára is)

  • 150 g hideg sült hús ( kis kockákra vágva)

  •  1/2 dl olivaolaj
  •  1-2 citrom leve
  • só 
  • bors 
  •   








Szeretem saját magam összeállítani   a salátámat.
Az asztalnál frissen, otthon is, nemcsak étteremben.

Ezért nem  kevertem be előre, a tálra halmoztam egyszerűen a  hozzávalókat  a saláta  különböző elemeit   a gyümölcsöket, a zeller leveleket, a sült húsokat is  külön -külön  kupacba  javaslom, frissen őrölt  sóval  -borssal mindenki magának hinti majd meg  kívánság szerint .
Így majd mindenki maga szed  a salátás tányérjára annyit  amiből szeretne és meglocsolja  citromlével, vagy saláta-, / balzsam ecettel, az ízlése szerint és olívaolajjal  amit szintén   odakészítettem az  salátás tál mellé.

Sajátos módon  lesz egy rituáléja a saláta készítésének.
Újabb élménnyel  gazdagodik az étkezi szokásunk. Természetesen ezt nem minden saláta esetében tehetjük meg, hisz vannak saláták aminek kifejezetten jót tesz ha előre elkészítjük és  időt hagyunk neki, míg várakozik   az ízek majd jobban öszeérnek. ám a zöldsalátával készült saláták esetében elővigyázatosan kell eljárnunk, nem lehet  előre  bekeverni őket, mert ha  olajat öntenénk rá  összeesne és nem lenne elég étvágygerjesztő  a tálban, a tányérunkon,
 Érdemes kísérletezni,   szabad kezet adni a   családnak a  saláta készítésben !


zelleres gyümölcssaláta


Nálunk mindenkinek tetszik ez  a "játék",  azt  is megfigyeltem többet használják  a sót -borsot mióta csinos őrlőben  van  az asztalon.

Jó étvágyat!



Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...